29 april, varvar ner ett hekto



Det blev sent igår och jag somnade strax efter två :O Hade en riktigt bra lördag med andra ord. Sällskapsspel och trevligt sällskap resulterade till en sen kväll, vilket i sin tur resulterade i en väldigt trött Jenny imorse. William vaknade vid åtta och tyckte vi skulle gå upp och leka :) Lyckades hålla kvar honom i sängen till nio i alla fall.

Nu, ett par timmar senare, är huset städat, lilleman sover middag och jag sitter och njuter av diskmaskinens underbara ljud.. HAHA! Det låter riktigt hemskt alltså ;) Vet inte vad dagen har att bjuda på, men med tanke på att den kickstartade så känns det just nu skönt att bara sitta vid datorn en stund.

29 april, chokladterapi

dsc03399 (MMS)

Med hjälp av trevligt sällskap och dom här kakorna har jag klarat av min helg som gräsänka riktigt bra ;) HAHA! Om mindre än 12 timmar har jag min kärlek hos mig igen. Längtan är obeskrivlig ♥


28 april, regnbåge



Börjar fundera på om guldet vid regnbågens slut finns här i Sjögestad :) Fint är det i alla fall!

28 april, lördag



Började våran lördagsmorgon med Lets Dance :) Tråkigt slut tyvärr :/ Efter det tog vi en dusch och nu är syrran med familj här  ♥  Fredrik har det bra i Amsterdam och det är skönt att höra, även att jag hade haft det bättre om han varit här. Det sämsta var att det regnade där?! Känns på något sätt som den staden ihop med London bara levererar dåligt väder. Nu ska vi fika och sen får vi se vad dagen har att bjuda på :) Det är ju trots allt lördag!

27 april, tidig morgon

Var, som många vet, uppe med tuppen i morse. Klockan fyra närmare bestämt och en timme senare satt vi i bilen på väg till flygplatsen. Pussade hejdå till älsklingen och sen åkte jag hem igen men en sovande Wille i baksätet. Och det gjorde jag med sen, sov alltså :) Så fort vi var hemma igen la vi oss i sängen och sov till halv nio.

Nu, ett par timmar senare, är det städat. Fick ett ryck så fort jag klev upp ur sängen :) HAHA! Plockade, städade iordning och dammsög. Skönt nu i efterhand men på tok knasigt ändå.

Nu sitter vi och väntar på sällskap av syrran, barnen och lillsyrran ♥  Det blir tidigt fredagsmys och lek!

26 april

Sista kvällen med älsklingen innan min helg som gräsänka börjar, tyvärr :(
Klockan fem i morgonbitti åker vi till flygplatsen och vinkar av honom, William och jag. Usch! :(


25 april, kökshjälp

dsc03386 (MMS)

Vilken tur att man får hjälp med att laga mat ;) Lite för tidigt och lite för inplastat än men vem har sagt att det inte går bra ändå :) Sötnöten och hans påhitt!


25 april, obeskrivligt depp

I helgen åker Fredrik till Amsterdam med jobbet. Eller redan på fredagmorgon runt sex. Ångest på den! Känner mig ensam nu när William ligger och sover, tänk er då hur tufft det kommer vara i helgen :( Han kommer inte hem förrän vid tio på söndagskvällen och sen är det jobb igen. Roligt för en annan.

Självklart är jag glad för hans skull och det är ju "bara" en helg, men bara tanken på det gör att det känns konstigt. Kan det vara för att jag är avundsjuk kanske? Eller mest orolig? Mår lustigt över hela situationen och jag ogillar mig själv för det :'( Önskar att det var måndag.

24 april

dsc03303 (MMS)

Är hemma ifrån affären om två minuter på ett ungefär :) Var på återvinningen samt hos polisen innan och uträttade några ärenden. Nu blir det att steka hamburgare och mysa i soffan :)


24 april



Sitter och dricker bubbelvatten i lugn och ro, läser bloggar och fixar ett par ärenden via mail. Ska ringa ett samtal senare med sen har jag gjort allt på min to-do-list idag, men det får vänta tills Wille vaknat. Han har en tendens att alltid vakna mitt i samtalet annars och det kommer nog inte sluta så bra om så är fallet även idag. Måste förlänga föräldraledigheten också, flytta dagar osv. tills jag börjar min gravidpenningsperiod, men det får vänta tills Fredrik är hemma igen. Han förstår sig på Försäkringskassans hemsida bättre än mig :)


23 april, möte

Katastrofväder i Sjögestad för er som vill veta - det spöregnar!! Var är våren?! :(

Hade möte på jobbet klockan nio imorse, vilket en annan inte alls till en början var intresserad av att åka pål. Låg kvar i sängen till kvart i åtta :O  Sen tog jag tag i livet! Sminkade mig, käkade frulle, snackade med syrran och väckte William. Snabbt och effektivt! Lämnade Wille hos syster och åkte vidare. Två timmar senare satt jag i bilen igen på väg till Röda Huset med mackor och ett glatt humör. Det är tokigt att man kan ändra uppfattning om saker och ting så snabbt, kändes som jag fångade dagen helt enkelt! En lyckad måndag!
          


22 april, kusinmys

dsc03379 (MMS)

Kusinerna ligger och myser i hallen hos farmor och farfar :) Sitter i bilen på väg hem från kalaset. Wille sover och både jag och Fredrik är ett par riktiga tröttisar vi med så det ska bli skönt att bänka sig framför tv:n när vi kommer hem och bara njuta av sista ledigheten för den här helgen :)


22 april

dsc03368 (MMS)

William hamnade mitt i tårtbaket när vi kom till Bettna. Svärmor fyller år så det blir kalas och om ett litet tag blir det fullt hus :) Härliga söndag!


21 april, lördagsgodis

dsc03350 (MMS)

Kusinerna sitter i soffan och äter lördagsgodis hos mormor och morfar :) Dom är nöjda! Och vi med; efter en god middag med härligt sällskap är det svårt att vara annat :)


21 april

dsc03346 (MMS)

Nu har vi varit iväg och handlat och hälsat på Fredriks gamla arbetskamrater :) Elon firade 50års jubileum och hade en helikopter på plats som cirkulerade i området, den gillade William riktigt mycket :)


20 april, vilket elände

Jag tog mig lite vatten över huvudet och det straffade sig omgående, tydlingen! Gjorde ett par "ansträngande" hushållssysslor och foglossningen kom som ett brev på posten. Nu fick jag även med ett förskräckligt illamående också. Lyckades söva Wille lite tidigare än vanligt så nu ska jag passa på att vila lite jag med.

Senare idag ska vi till mitt jobb och luncha med några av mina vapendragare till arbetskamrater :)

20 april, barnvagn




Minns ni att vi var i Norrköping för någon dag sen? Vi var och köpte en barnvagn! :) Skönt att kunna bocka av det på listan som ska göras innan bebisen kommer. Det blev en begagnad BabyTravel för ett bra pris.


Tittade på en ny i helgen men prismässigt är det inte värt att lägga ner så mycket pengar på en vagn, inte enligt mig i alla fall. Är supernöjd med vagnen vi köpte och det är huvudsaken! :)


18 april, roadtrip

Dags att åka och hämta Fredrik på jobbet för att sen åka raka vägen till Norrköping :) En roadtrip mitt i veckan är alltid trevligt, får se om vi får med oss någonting hem eller inte! Spännande skulle jag kalla det.

Dumt att jag precis druckit ½ liter vatten :S  Vatten+gravid+bilfärd=illa. Det är lätt att vara efterklok!

18 april, barnvakt



Har spenderat dagen med en massa busungar! Tidvis ganska trötta busungar, men eftersom det är så roligt att umgås med varandra somnar dom inte fast att dom egentligen kanske borde ;) Syrran var iväg på ett ärende i stan så vi var själva i dryga timmen. Lekte, busade, åt kex och tittade på film :) Mosters älskade busungar ♥


18 april, majblomma

dsc03317 (MMS)

Dagens goda gärning: två söta blyga pojkar plingar på dörren och vill sälja majblommor. Kan känna att det är som att kasta pengarna i sjön, med tanke på att jag aldrig använder dom. Men en tia kan det vara värt för att göra dom glada. Tur att den var fin i år med :)


17 april, rea

dsc03313 (MMS)

Rea :) Har haft ögonen på dessa färgglada tröjor till busfröt sen en bra tid tillbaka, och har man bara tillräckligt mycket is i magen kan man fynda dom till halva priset två månader senare! :) Toppen om ni frågar mig! 50 kronor styck på Maxi.


16 april, William Nyfiken



Hela dagen har bestått av en massa fönstertittande. William har sprungit fram och tillbaka mellan köket och soffan och tittat på när dom asfalterar vägen utanför. Många olika intressanta maskiner åker omkring, stora som små. "Mamma" säger han och pekar, också "Titta" och en massa "Åh" har man fått höra om vartannat. William Nyfiken  ♥

16 april, trädgårdsstök

Igår var vi ute i trädgården och stökade hela dagen i det fina vädret. Fredrik körde undan sten och sågade ner resterande del av körsbärsträdet. Själv underhöll jag Wille tills hans somnade och sen vände jag upp och ner på massa jord från rabatter som ska bli till gräs. Avslutningsvis tände vi grillen och unnade oss en god bit mat framför tv:n till kvällen :) Och imorse när vi vaknade låg det snö på marken... Knasigt!


14 april, kalasdags

dsc03297 (MMS)

Sitter i bilen bredvid en kalasfin tröttis på väg upp till Nyköping. Ska fira Willes kusin som i torsdags blev ett år :) Och när vi har vägarna förbi ska vi passa på att stanna till i Norrköping för lite barnvagnstittande :)


13 april

dsc03283 (MMS)

William har varit i skafferiet och hämtat god saker. Nu sitter han i mitt knä och vilar och tittar på Emil i Lönneberga med munnen full av majskrokar :) Han har pratat om pappa hela dagen så jag antar att det inte bara är jag som hoppas att dörren öppnas strax efter fem idag ;) Kan vi ha sån tur en dag som denna? :)


13 april, filmsamling



Minns ni när man var liten och samlade på precis allting?! Det kunde vara allt ifrån kapsyler och godispapper till servetter eller studsbollar, you name it. Minns ni? :)

Idag samlas det på Walt Disneys Klassiker i vårat hem! Fram tills för några dagar sen då Disney Pixar-filmerna också blev inkluderade :) Och det är väl där, mitt i allt tecknat och animerat, som vår gemensamma akilleshäl vilar. På gott och ont :)


13 april, en tidig önskan



• presentkort på IKEA        • presentkort på Jysk        • pengar

En kort och en smått tråkig önskelista kanske, och om inte annat; en tidig sådan men tanke på att jag inte fyller år förrän om ett par veckor. Inredning är allt, och det finns självklart en tanke bakom önskningarna! :)


11 april, feber feber feber

Uppdateringen har inte varit den bästa, och Wille har sett bättre dagar han med. Stackarn! Våra dagar har varit långa och tröttsamma, nätterna blir osammanhängande och dagarna likaså. Känner mig helt slut så jag kan knappt tänka mig hur lilleman känner sig. Vi sitter ihop, minst sagt. Närheten och tryggheten är extra omtyckt så intensivt är bara förnamnet på dessa dagar.

I måndags hade han 39.5 graders feber, natten till tisdagen var den uppe i 40. Igår, tisdag, låg den återigen på 39.5 och nu i natt nådde den hela 40.7 grader. Idag har han haft 39.5 - 39.7 grader i feber. En positiv sak är att han idag har varit mycket piggare än på väldigt länge! Peppar peppar :)

9 april

Ett sämre avslut på en fantastisk helg; William har över 40 graders feber :( Det innebär extra mycket mys i soffan mellan turerna han sover. En lugn dag med andra ord. Stackars liten!


8 april, mary kay

dsc03261 (MMS)

Mitt i alla kycklingar och ägg hamnade vi på ett Mary Kay-party som svärmor överraskade oss med, eller i alla fall mig :) Fick prova massor med produkter för hyn och en del make också :) Beställde hem ett rengöringskit som kändes bra, och med min torra hy hoppas jag på ett bra resultat :)


7 april, glad påsk

dsc03253 (MMS)

Glad påsk på er! :) Sitter i bilen på väg upp till Bettna där det blir påskfirande för vår del. Är glad över att solen skiner och snön smälter, det ska jag inte ljuga om :) Hoppas ni alla får en underbar helg med mycket sällskap, påskmat och godis!


6 april

dsc03243 (MMS)

Sitter hemma hos mamma och pappa denna långfredag :) Har ätit supergod mat, lekt med barnen och nu blir det Lets Dance för oss brudar och ett parti poker för grabbarna. Och på tal om; fredagen har gått otroligt fort för att kallas lång ;)


6 april, namnsdagsbarn



Grattis på namnsdagen mina älskade favoriter ♥


5 april, syskonkväll


Bild på syskonen mina från resan till Venedig 2008

Ikväll blir det syskonkväll med grillning och trevligt sällskap ända till småtimmarna!
Syskonen med respektive kommer hit och gör denna torsdag till en toppen torsdag :)
Ett perfekt sätt att fira in ledigheten på!

5 april, katastrof



Kom precis på att vi inte har en endaste godisbit i huset!! Det borde vara straffbart på skärtordagen, speciellt när man bor i ett samhälle fullt med barn. Fredrik får agera påskhare efter att han slutat jobba och stanna till vid affären för att ställa saker och ting till rätta :)

5 april, en olycka

dsc03234 (MMS)

Stod för tillfället och laddade en maskin disk när jag plötsligt hörde ett kras! William såg helt förskräckt ut och själv blev jag ledsen, både på mig själv som lagt spargrisen i en låda han numer når till, men mest för att det var en doppresent :( Typiskt!


4 april, påskpynta



Är otroligt sugen på att påskpynta hemmet idag!! :) Satt och pysslade ihop en söt påskkyckling tidigare idag så jag antar att insperationen inte ville ta slut. Ska ta med mig bebisen min och gå ut och plocka oss en näve ris, pynta det och ta fram de få kycklingar vi har :) Sen skulle en bukett med liljor eller tulpaner inte sitta fel heller, men det får bli en annan dag för nu ska vi hålla oss hemma. Känner nämligen ett stort behov av att tvätta, städa och plocka med disken! Knasigt inte sant?! ;)

4 april

dsc03222 (MMS)

Nyss hemma igen efter att ha varit på kyrkans barntimmar :) Wille sover gott efter all lek och bus och själv ska jag slå mig ner framför datorn och njuta av lugnet :)


3 april, paket på posten



Klickade hem en superfin sulky till lilleman, vilket var på tiden om ni frågar mig. Den är liten och smidig. Och fin!! :) En 2ME Copenhagen 2011, utgående och billig; 795:-

Sen fick det bli en resesäng också, bra att ha när man sover borta eller när man har gäster som har barn :) Kommer komma väl till användning sen när bebisen kommer, då det troligtvis blir trångt att sova med två barn mellan oss hemma hos våra familjer och vänner :) Resesängen heter Kaxholmen och kostade 299:-

2 april

dsc03211 (MMS)

Någon blev trött efter att ha haft lekkamrater hos sig hela dagen :) Själv sitter jag framför tv:n och vilar fogarna och väntar på att min kärlek ska komma hem. Har paket på posten som jag är sugen på att hämta ut, vet inte om jag kan hålla mig tills imorgon ;) Så vi får se hur det blir med den saken :)


2 april, barnvakt

dsc03204 (MMS)

Idag är Kendra och Lexie hos mig och Wille undertiden som syrran fixar med annat. Dom har lekt med varandra superbra idag :) Just nu sover Lexie medan dom andra tittar på fåglarna och på postbilen :) Jag kan tro att Kendra tittar efter mamma också, och hon dyker nog snart upp :) Då blir det gofika!


1 april

dsc03176 (MMS)

William är ute och rastar hunden :) Ska strax iväg så vi hoppas han klarar sig en stund nu ;)


RSS 2.0