29 juli

Har fullt upp som nybliven tvåbarnsmamma :) Vet inte om det beror på just det, men om inte annat är det skönt att bara njuta av den första tiden :) Har haft vänner och familj hos oss nästan alla dagar den här veckan, hur mysigt som helst och vädret har varit fantastiskt. Alicia sköter sig otroligt bra, sover, äter och vill ha ny blöja om vartannat, och William är världens bästa storebror :) Trivs riktig bra med livet just nu ;)

24 juli

 
Har haft Fredriks föräldrar, hans syster och hennes underbara barn på besök idag :) Dagen till ära var vädret helt otroligt, så vi spenderade förstås tiden ute. Fredrik och svärfar byggde iordning en bättre plats för veden än den vi hade och fyllde den sen med ved från en fylld kärra dem hade med sig :) Det blev superfint! Vi andra njöt av värmen och lekte med barnen och hade bebismys titt som tätt. En riktigt bra dag som just nu avslutas i soffan tillsammans med en film.

24 juli, förlossningsberättelse

 
Vill skriva några rader om hur våra dagar var innan Alicia kom till oss, dels som minne till mig själv och sen kanske några av er tycker det är skoj att läsa med :)
 
Den 17 juli klockan två på natten började förvärkarna komma och satt i till lunch samma dag med mellanrum på ungefär tio minuter. Tog en dusch och värkarna avtog i fyra-fem timmar sen kom dom tillbaka och då med tre-fem minuters mellanrum. Trodde det var dags att bli fyra i familjen och började packa BB-väskan, samt väskan till William (borde ju ha packat tidigare) :) Ringde förlossningen och bestämde att vi skulle åka upp, och kom dit vid tio på kvällen, men efter två timmar och en tablett Bricanyl (stavas?!) så avtog värkarna och vi spenderade natten på sjukhuset i lugn och ro. Åkte hem vid sju dagen efter, pigg och utvilad och värkarna var som bortblåsta, i alla fall en halv dag, sen satte dom igång igen.
 
Den 18, 19 och 20 juli var dagar fyllda av onda värkar och mycket soffläge, vilade så gott som möjligt gick och sov i 15-20 minuter åt gången. Det var inte direkt den där vilan innan förlossningen som man hoppats på. Redan nu hade mina aningar om att det var en flicka inne i magen växt otroligt mycket, för inte är pojkar så besvärliga ;)
 
På kvällen den 20 juli var vi hos mamma och pappa på grillkväll :) Bra tajming! När maten var klar runt åtta tiden satt jag och pustade och frustade värre än vargen i "Dem tre små grisarna" och ringde till förlossningen. Vi blev inskrivna kl 21.23 och 00.14 föddes hon, tre timmar som gick otroligt fort. Nästan för fort ;)
 
Med William satte värkarna igång klockan fem på eftermiddagen dagen innan, och han kom till världen vid kl 14.04 dagen efter. Tolv timmar på förlossningen och knappt några förvärkar innan som gav oss en aning om att han var på väg till oss. Så det där om att varje graviditet är annorlunda kan jag gott hålla med om :) Men ack så fantastiska på sina speciella sätt och vis ♥
 

24 juli, trädgårdsäventyr

 
Igår var vi på trädgårdsäventyr hos min morfar och hans sambo. Barnen sprang omkring i trädgården och tittade och hittade allt möjligt i den :) Tomtar, troll och en massa djur! Dom blev helt till sig och besöket blev plötsligt till ett spännande äventyr :)
 

24 juli, välkommen till världen

Den 21 juli kl. 00.14 föddes vår fina dotter Alicia, en 3540 gram och 52 cm skönhet. William är en stolt liten storebror som klappar och pussar henne flera gånger om dagen :) ochFredrik och jag är självklart två mycket stolta nyblivna tvåbarnsföräldrar som nu både har en prins och en prinsessa som betyder allt för oss ♥
 

18 juli, beräknad födsel

Idag är dagen vi längtat efter äntligen här :) Men det känns som att bebisen trvis rätt bra inne i magen och blir nog kvar där en stund till. Längtar tills vi är fyra och förhoppningsvis är vi det om bara några dagar  ♥
 
Dagen till ära har min älskling namnsdag också :)
Ett stort grattis till min Fredrik, och till brorsan med såklart!  
                          

18 juli, en bit på väg

 
I måndags var vi ute och fixade i trädgården, äntligen kom solen så det blev gjort :) Lånade kärra och bil för att få bort en massa ris och även sand ifrån den så kallade sandlådan. Det känns alltid skönt att komma ett steg längre än sist :) Som vanligt hade vi bästa hjälpen av William och det gör hela dagen lite bättre  ♥

14 juli, Smultronstället

 
Tog en spontantrip till Söderköping igår tillsammans med syrran och hennes familj. Åt supergod glass på Smultronstället och promenerade längs med kanalen till och från bilen :) Vädret kunde ha varit bättre, men så har det varit nästan varje dag denna sommar :) Det var riktigt mysigt och trevligt att komma iväg lite.

12 juli, vecka 40

 
Går in i vecka 40 idag, 39+0, och längtan är större än någonsin! William föddes v.39+1, men som det känns nu vill bebis vara kvar i magen ett tag till och så kommer det nog bli. Var som sagt hos barnmorskan tidigare idag, och allt såg bra ut :) Sf-måttet låg på 34 cm, hjärtljuden var runt 140 och min vikt låg på 69 kg. Huvudet ligger långt ner vilket förhoppningsvis är ett tecken på att han vill komma snart ;) Vi vill det i alla fall  ♥
 

12 juli, torsdag

Sötaste William förra veckan
 
Känner mig riktigt utvilad idag, skönt som tusan! :) Trots det har dagen bara passerat, Fredrik har varit hurtbulle och sprungit medan jag och William tog en dusch. Nu är vi iordning gjorda för en tur på stan, inkluderat ett besök hos barnmorskan. Ska käka korv med bröd innan men sen är det nog dags att åka :) Spännande att se vad hon säger om magen idag! När vi ändå är i stan ska vi till Clas Olsson och köpa brandutrustning, kan ju vara bra att ha det ;) Har verkligen inte blivit av att vi skaffat oss det innan så det är verkligen på tiden! Kan bli att vi åker förbi återvinningen på vägen till stan med, är vi inte duktiga så säg :)

11 juli

Läste precis på Aftonbladet att landets slappaste dag är idag, vilket passar mig alldeles utmärkt :) Var i Tolefors igårkväll och blev kvar till småtimmarna, hade det riktigt trevligt men fy vad trött man är idag :( Var hemma halv tre och William bestämde att dagen började klockan sju imorse! Tack för den lilleman!

10 juli, snickare

 
Var hos mamma och pappa igår och snickrade ihop myggfönster till huset. Fredrik, Tobbe och pappa gjorde ett riktigt bra jobb medan vi andra tog hand om barnen och njöt av det fina vädret. Visserligen kom det en rejäl störtskur mitt i solskenet, men det var mysigt det med :)
 
Eftersom vi inte kom hem förrän vid midnatt så provade vi sätta in dom idag och det blev riktigt bra :) Fina är dom med! Förhoppningsvis kan vi sova lite bättre nu när vi får in frisk luft utan insekter på köpet, om bara den där pollen vill försvinna också.. :)
 
 

10 juli, manikyr

I lördags gjorde syrran iordning mina naglar! Äntligen :) Det var inte lätt att hitta tid, men i helgen lyckades vi. Är riktigt nöjd och tycker att det blev superfint, håller ni inte med?! :)

5 juli, Astrid Lindgrens värld


4 juli, sol i sinnet

 
Har haft två underbara dagar i solen :) Igår var vi hos mamma och pappa, solade och barnen badade. Syrran var där med, därav barnen ;) William somnade precis innan vi skulle åka och hämta Fredrik från jobbet så han fick stanna kvar, och vårat besök på Maxi blev genast annorlunda. Till att börja med slog tanken hos Fredrik att jag glömt William någonstans (??!?!!) och strax efter det parkerade vi på familjeparkeringen :) HAHA! Hämtade upp charmtrollet och åkte hem kort därefter.
 
Idag har vi varit hemma och njutit av värmen, fick sällskap av Tobbe, syrran och barnen även idag :) Nu sitter Fredrik och jag i soffan, mätta och belåtna efter att ha grillat hamburgare. Lilleman ligger och sover och vi ska titta på film. Två dagar kvar av vardagen och två veckor kvar till BF :) Underbart inte sant?!

2 juli, ovärderliga


Body Butter från Gunry, budgetvariant för 50 kronor. Fungerar minst lika bra som BodyShops eller de andra tusen märkena som är betydligt dyrare. Använder slut på en i månaden ungefär, morgon och kväll, eller när det kliar. Därför gillar jag priset extra mycket eftersom det blir ett par stycken ;) Mjukgörande kräm för växande mage. Rekomenderas varmt.
 
Bio-Oil, köpt på Apoteket för 120 kronor. Dock en ganska liten burk men ack så effektiv. En hemlighet mellan mig och er: upptäckte en bristning på knappa två centemeter för en månad sen. Gick raka vägen till Apoteket och bad om hjälp, utseendefixerad som man är ;) Efter två veckor var den rackarn borta!! Överlycklig! Den förebygger uppkomsten av ärr eller bristningar som redan finns eller som kan komma. Superbra!!  Även den morgon och kväll, och när jag kämpade med bristningen blev det nog fem gånger om dagen. Lätt värt det :)
 
Sist men inte minst min pollenchock. Lomudal ögondroppar och nässpray, eftersom pollentabletter bara var att drömma om. Dem fungerar bättre än inget, och tillsammans med Panodil är det nästan så jag gillar dom.

2 juli, varmt

 
Håller på att smälta bort i denna värme, det är supervarmt hemma! Addera det med höggravid så kan ni tänka er mitt lidande. Eller är man höggravid än? Har inte koll på begreppen riktigt :) Varmt är det i alla fall!! :)
 
Dagen har spenderats hos syrran, eller rättare sagt två timmar av den. Wille somnade och sen vankades det mat, det blir som det blir då. Men det var skönt att komma hemifrån trots den korta tiden :) Eftermiddagen, samt kvällen, har bara passerat. Nu ska vi skriva matlista och inköpslista för veckan, för imorgon blir det ett besök på Maxi i vanlig ordning. Fyra dagar kvar av vardagen och tre skjortor kvar att stryka på vändans länge. Lycka :)

1 juli, helgen

 
Bloggen har varit död då det inte är allt för ofta jag har på min dator och när blogg.se inte fungerar via mobil blir fallet som sådant. Tyvärr! Hoppas verkligen att dom löser det snart, för det här fungerar ju bara inte!!!
 
Helgen som passerat har varit helt underbar. Lugn och skön och familjiär :) I fredags var vi hemma, tog en kvällspromenad efter maten och avslutade kvällen med film. I lördags var vi i Astrid Lindgrens värld med familjen; Fredrik, William jag och magen :) Hade en fantastisk dag med underbart väder! Efter trippen till Vimmerby åkte vi till mina föräldrar och myste lördagskväll. Grillat, jordgubbar och utomhusmys.
 
Idag har vi varit hemma och fixat! Fredrik med bilen och jag med trädgården, som jag fick hjälp med när bilen var klar för dagen ;) William har busat runt mellan oss undertiden och mitt under en period spöregn ville han till lekparken och leka, och sen hem och gunga. Efter en kvart i lekparken gav jag upp och fick med mig en ledsen kille efter många om och men :/ Sen kom solen tillbaka och därmed ett leende från lilleman :)
 
Nu sitter vi och tittar på fotbollen och efter det blir det sängen, imorgon är det sista vardagsveckan innan semestern. Behöver jag nämna att det kommer bli underbart när veckan är förbi??! :)
 
 

RSS 2.0