30 augusti, lekdag

Ett skepp kommer lastat.. ;)
 
 
Har haft en härlig playdate idag med start hemma hos Charlotte tillsammans med syrran :) Lek och bus och en god lunch bjöds det på, och efteråt tog vi en tripp till Kyrkans hus i Mantorp där det bjöds på ännu mera bus! William var trött när vi satte oss i bilen på väg hem sen :) Tack alla inblandade för en trevlig dag :)

27 augusti, ajdå

 
Ajdå!, det är vad jag har att säga om min självdisciplin! Det har inte alls gott bra med andra ord :(
 
En himla massa kalas gjorde det svårt för mig, kunde inte hålla mig alls! Och innan jag visste ordet av det så var en hel chokladkaka slut (vem handlar ens hem en när man ska vara nyttig?!) Ska straffa mig själv den här veckan, och nästa, bara för att jag varit så dålig! Vet bara inte med vad än :) En spark i rätt riktning?

27 augusti, helgen

 
Åkte till Örebro i helgen till Fredriks kusin och hans familj :) Hade ett riktigt trevligt dygn tillsammans med mycket lek med barnen, god mat och härligt sällskap. Grabbarna gillade verkligen varandra! Så fort vi kom innanför dörren sprang dom till Leos rum och hämtade en massa bilar och sen var dom i full fart med sitt. Och på vägen hem från lekparken höll dom varandra i handen hela vägen. Så sött :)

25 augusti, 20 månader och 5 veckor

William blir 20 månader idag! Stora killen :) Han är världens bästa storebror som tar hand om Alicia hela tiden. Mamma, Alicia ledsen säger han och springer till henne. Pussas och kramas med henne gör han jämt :) Han har också börjat bädda ner Gosen bredvid honom i sängen när han ska sova :) Och Alicia blir 5 veckor idag :) Det går så fort! Hon sover och växer, nu väger hon 4650 gram och är 54 cm lång. Söt som socker är hon också :)

24 augusti, trädgårdsföreningen

 
Igår åkte syrran, jag och barnen till stan för att leka i Trädgårdsföreningen :) Tog en lunch på Tropikhuset tillsammans med Fredrik efter att vi parkerat bilarna och ungefär samtidigt som han skulle tillbaka till jobbet kom regnet. Typiskt! Men efter en kaffe på maten kom solen fram och barnen lekte som aldrig förr :)

23 augusti, keps

 
Antar att jag inte är ensam om att tycka om den här kepsen från H&M :) 399:-

22 augusti, lekdag

I och med att vår tvättmaskin är trasig åkte jag, Wille och Alicia till syrran och barnen igår för att låna deras maskin och passade samtidigt på att leka och busa såklart :) Hade det riktigt mysigt trots att barnens starka viljor till och från resulterar i kaos :/ Innan vi kom dit tog vi vägen över mamma och pappa för att hämta upp tvätt som dom tagit med sig dagen innan. Man kan gott säga att det är tur att hjälp finns när den behövs :)
 
Dagens faktum: vi måste verkligen köpa en tvättmaskin! Måste bara välja en bra först.
 
Idag ska vi till syrran och barnen igen :) Det blir fullt hus där idag, fyra brudar och sju barn! Hur det slutar vet vi inte förrän efteråt ;) Dags att göra sig i ordning!

22 augusti


21 augusti, 1 månad

 
Idag blir vår lilla prinsessa 1 månad ♥ 
 
Tänk att det redan gått en månad :) Hon äter, sover, äter och byter blöja. Gosar och sover igen.
Det måste vara härligt att vara bebis!

20 augusti, takbyte

 
Helgens arbete bestod av takbyte på uteplatsen! :) Fredrik och svärfar gjorde ett riktigt bra jobb och resultatet blev urläckert! Det var också välbehövligt, vilket ni ser på en av bilderna ;)
 
Har inte tagit bild på slutresultatet kom jag nyss på, men det kommer, och då vill tilläggas att det ska inredas mer till nästa sommar med nu när allt är nytt och fint :) Längtar!

20 augusti, skolstart


18 augusti, hemmafix

Innan helgen är slut kommer vårat hus fått sig ett skönhetslyft :)
Har fixat hela dagen och morgondagen kommer bli likadan, men nu är det dags att sova.

18 augusti, blommor

 
Idag blir Alicia fyra veckor gammal, vår lilla prinsessa  ♥
 
Älskar blommorna Fredriks arbetskamrater budade hem till oss efter att hon kommit till världen :)
Det är så mycket flicka i det rosa att man blir alldeles varm, och vilka rosor!

18 augusti

Fy, vilken dag det var igår! Den gick emot mig hela tiden kändes det som. Kan inte riktigt sätta fingret på varför den var en av dom sämre på länge men en sak är säker: den blev inte bättre när jag upptäckte att tvättmaskinen gått sönder! :(

Som sagt, inte min dag igår. Men kvällen däremot var riktigt trevlig, då det blev kalas med grill, tårta och trevligt sällskap i Röda huset :)

16 augusti, sova

 
Så himla fel saker och ting kan bli ibland :) Igår somnade hela familjen tillsammans med William. Skönt och kanske också behövligt, men ingenting vi planerade. Vaknade till vid tre inatt och gjorde iordning allt inför morgondagen och räknade ganska enkelt ut att vi sovit i nästan sex timmar alla redan. Så gott som utvilad! :) Dem resterande fyra timmarna sömn vi fick inatt såg jag bara som ett plus! :)
 
Och på tal om sömn, nu sover mina älskade ungar middag medan jag passar på att sitta här :) Borde vara ute i solen, men varje försök slutar med ett bamsemoln och då ger jag upp.

15 augusti


14 augusti, pep talk

 
Det rekomenderas att man väntar minst sex veckor innan man börjar träna på riktigt för att slippa möjliga komplikationer efter graviditeten, så varför skynda. Men nu när semestern är slut har jag och Fredrik gett oss tusan på att bli mer hälsosamma, var och en på sitt sätt förstås.
 
Mitt sätt är att bli slim och fit :) Att komma ner på mina favoritkilon och ligga där omkring med ett eller två plus eller minus. Och ja, jag är den typ av människa som stirrar mig blind på vågen :) Men mest av allt vill jag komma i form, så önska mig lycka till :) Peppar mig själv genom att skriva några rader här ibland.
 
Och bara för att göra pressen ännu större för mig själv; inga sötsaker på fyra veckor!
Får se om min självdisciplin håller måttet eller inte.

13 augusti, vardag igen

 
Första dagen efter semestern är nu förbi och vardagen började bättre än väntat :) Fredrik har haft det bra på jobbet, även att han längtat efter oss, och vi har överlevt även att vi gärna velat ha honom hemma fortfarande :) William letade och ropade efter pappa imorse och han gav Fredrik världens kram när han väl kom hem sen. Saknad?! :)
 
Idag blev det en städ- och tvättdag då allt sånt, på något konstigt sätt, stannar upp när man är hemma hela familjen. Antar att man har roligare saker för sig då :)

11 augusti

Har låtit dagen passerat i sin egen takt men märker nu att klockan blivit ganska mycket. Barnen vaknade vid åtta och att inte ha gjort någonting speciellt sen dess gav mig precis lite ångest :) Fredrik har spelat nätpoker sen en tid tillbaka och jag har nätshoppat, bra uppdelning inte sant?! Småttingarna sover, OS är på tv:n och själv funderar jag på att starta en maskin tvätt - en lördag i världsklass.. ;)

11 augusti, födelsedag

Världens bästa lilla lillasyster fyller år och det ska firas!! Kalas med härligt sällskap och andra godheter blir det såklart massor av senare under dagen :)  Ett stort grattis på födelsedagen gullet ♥
 

10 augusti, trädgårdsföreningen

 
Ett par härliga bilder från den soliga gårdagen som spenderades i Trädgårdsföreningen :) Mamma bjöd på lunch och efteråt blev det massa lek och bus i lekparken. Tog en siesta i skuggan när A ville ha mat, men annars blev det inte mycket vila :) Barnen var helt rödrosiga om kinderna när vi traskade till bilarna för att åka hemåt. Tack snälla mamma för god lunch och gott sällskap ♥

9 augusti, iväg på äventyr

Nu har jag och Wille precis duschat tillsammans, vilket är mycket smidigare nu när man väger några hekton mindre ;) Ska snart iväg på äventyr för dom små i ett par timmar i sällskap med mamma, syrran och barnen.
 
William vilar upp sig i soffan och själv ska jag börja packa innan det är dags att väcka Alicia för att ge henne mat innan vi åker. Dags att rappa på kanske?! Allt tar längre tid än man tror har jag börjat lära mig ;)

8 augusti

Den här bilden är tagen igår, och idag har det regnat konstant hela dagen?! Det är konstigt! :(
 
Har varit på vift idag. Först ut var det BVC för Alicia, sen hälsade vi på på Fredriks jobb, efter det gick vi på Ikano och var en snabbis på mitt jobb och sist men inte minst handlade vi mat på Maxi. Det kallas effektivitet :) Var hemma innan tolv och tog ett gubbvil till två :) (är det semester så är det) I eftermiddags gjorde vi lite nytta i hemmet och nu är det snart dags för sängen. Imorgon väntas en ny fullspäckad dag som Wille förhoppningsvis uppskattar :) Mer om det då!
 
Lillfisen har gått upp bra i vikt och väger nu 4150 gram och följer kurvan bra :) Så bra att nästa besök inte blir förrän om två veckor :)
 

6 augusti

Vår sista semestervecka är nu i rullning, tyvärr :( Ska försöka få ut så mycket som möjligt av den och har haft en riktigt bra start. Ringde ett par samtal i förmiddags och tog sen ett varv med dammsugaren och under tiden fixade Fredrik med bilen i garaget. Sen kom regnet och ett kort strömavbrott och det var ungefär då energin avtog ;) Skulle tro att resterande del av dagen bara kommer innehålla massa familjemys och en bit mat.

5 augusti, puss

 
En stolt, kärleksfull och underbar storebror :) En bild säger mer än tusen ord, två säger allt ♥

4 augusti, två veckor

 
Idag är det två veckor sen den här sötnöten blev en del av vår familj :)

4 augusti, senaste veckan i bilder

 
William får visa upp att vi lever och mår bra men att vi varit lite upptagna sista tiden för datorn :)

RSS 2.0